Ademhaling- en relaxatietechnieken

Video afspelen

Hartcoherentie

Het is een eenvoudige ademhalingstechniek waarbij je op een snelle manier tot rust komt.
Door bewust een ritme aan te houden tussen 4-7 ademhalingen per minuut komt je hart in een bijzondere staat van “zijn” waardoor je brein in balans komt. Je ademritme en je hartslag komen dan in de juiste resonantie en verlopen synchroon.
Wat levert het op?

Bekijk zeker de video om te ontdekken hoe het werkt!

TRE

TRE is de afkorting van “tension and trauma releasing exercises”. Kort samengevat betekent dit het gecontroleerd loslaten van spanning die we onbewust opslaan in ons lichaam.

Voorbeeld: Na een auto-ongeluk begin je heel hard te beven. Dit is een vorm van TRE. Een andere persoon kruipt op dezelfde auto en verstijft helemaal van schrik. De angst en de spanning blijft in zijn lichaam aanwezig en kan zich vertalen in somatische klachten. 

Ik leer jou een sequentie van oefeningen aan, die je daarna volledig zelfstandig thuis kan inzetten. Zo kan je na een stresserende dag op het werk, letterlijk de spanning van je lichaam afschudden.

Voor iedereen die stress, angst of spanning ervaart.

Video afspelen

Trauma Release Yoga

Wat is het?

Trauma release yoga is een vorm van yoga die gaat kijken naar de kwetsuren die je lichaam doorheen zijn leven heeft meegemaakt. Mildheid en zachtheid voor het nu is hier het sleutelwoord.

Hoe werk ik?

Ik geef je handvaten om op een gedoseerde manier (opnieuw) je lichaam te leren voelen en bij stil te staan wat het nu nodig heeft.

Voor wie?

Als je een betere connectie met je lijf wil ervaren, zonder dat je in je hoofd leeft.

Alle niveaus van yoga zijn welkom: ook al heb je nog nooit op een yoga-mat gestaan, wees welkom!